redline | თარიღი: შაბათი, 09.05.2009, 19:59 | შეტყობინება # 1 |
![redline](/avatar/65/789372.jpg) Admin
ჯგუფი: Администраторы
შეტყობინებები: 1214
სტატუსი: Offline
| A/H1N1 გრიპის შემდგომ გავრცელებასთან დაკავშირებით ჯანმო საკვები პროდუქტებისა და აგროკულტურათა ორგანიზაციის, ასევე, მსოფლიო ცხოველთა ჯანმრთელობის დაცვის ორგანიზაციასთან ერთად გამოთქვამს შეშფოთებას აღნიშნული ვირუსის ღორებში არსებობის შესაძლებლობის შესახებ და ღორის ხორცისა და ღორის პროდუქტების მოხმარების უსაფრთხოებასთან დაკავშირებით. თერმულად დამუშავებული ღორის ხორცისა და ღორის პროდუქტების მოხმარების შედეგად ადამიანზე ვირუსის გადაცემის შესაძლებლობის შესახებ მონაცემები არ არის ცნობილი. ჩვეულებრივ, ხორცის თერმული დამუშავება (70°C/160°F) მთლიანად ახდენს ნებისმიერი ვირუსის ინაქტივაციას, რომელიც კი არსებობს უმი ხორცის პროდუქტებში. ჯანმოს შეტყობინებით, თერმულად დამუშავებული ღორის ხორცი და ღორის პროდუქტები არ შეიძლება იყოს ინფექციის წყარო. დღევანდელი მონაცემებით, A/H1N1 გრიპის 2384 შემთხვევის შესახებ ოფიციალურად განაცხადა 24 ქვეყანამ. მექსიკაში დაფიქსირდა 1112 ლაბორატორიულად დადასტურებული შემთხვევა 42 ლეტალური გამოსავალით, აშშ-ში - 896 შემთხვევა 2 ლეტალური გამოსავალით. http://www.who.int 2009.05.08
|
|
| |